3 módszer ami segít leszoktatni a kutyádat a kunyerálásról

Kategória: viselkedés | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Nem kell többet elbújnod a kutyád elől, amikor eszel!

Nincs olyan kutya amelyik nem kunyerál, ha látja hogy eszünk. Nem tudjuk miért, de kell neki a kajánk. A kunyerálás az egyik legidegesítőbb szokása.
Áll a vendég előtt, és a tökélyre fejlesztett technikájával kinézi a szájából a sütit, a cipőjére csorgatja a nyálát. Biztosan nem kap enni, szegényke. De hogyan szoktatható le erről, hogy ez ne fajuljon lopássá?

1.Éhezők viadala nézés tökélyre fejlesztve

              
3 módszer ami segít leszoktatni a kutyádat a kunyerálásról

               Hogyan szoktassuk le a kunyerálásról?  Forrás: haziallat.hu

A kutya az ember miatt szófogadatlan

A kutya is hibázik - hiszen ő is csak ember. Sőt: lehetnek idegesítő szokásai is. Kutya és ember közt azonban az a különbség, hogy a kutya viselkedését (vagy éppen neveletlenségét) mi, emberek határozzuk meg. A kutya, ugyanis olyan lesz, amilyenné neveljük. Tehát, ha nem foglalkozunk vele eleget, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy felugrál, vagy húz séta közben, netán távollétünkben felássa a kertet. A legjobb, ha már fiatal korában elkezdjük ebünk okítását, ilyenkor ugyanis mindenre fogékonyabb. Az idősebbek már "kötik az ebet a karóhoz", de persze - mint a jó pap - még ők is tanulnak.

Amikor a kutya kunyerál...

A kutya egyik legkellemetlenebb szokása a kunyerálás. Főleg akkor kínos, ha a vendégünk lábára csurgatja a nyálát... vagy ami még rosszabb, fel is ugrál. Megpróbálhatjuk hibáztatni a kutyát, azonban ez a viselkedés egyértelműen a gazdinak köszönhető. Ennek az a magyarázata, hogy a kutya könnyebben tanulja, illetve veszi fel a rossz szokásokat, mint a jót. Így, ha csak egyszer is előfordult már, hogy ebéd közben a kutyának adtunk egy-két csontot vagy egyéb finom falatot, akkor ne csodálkozzunk azon, ha minden ebédnél jelentkezik a jussáért.A blökinek egy alkalom éppen elegendő ahhoz, hogy úgy értelmezze, neki ezt szabad.

Eleinte a gazdinak is tetszik, hiszen olyan aranyos. És ahogy ilyenkor tud nézni... Kis idő elteltével, vagy ha nem alkalmas pillanatban jelenik meg a kutya az asztalnál, akkor már nem is olyan aranyos, sőt, neveletlen dög! A gazdi mérges, a kutya pedig nem érti, mi történik, miért tilos az, ami eddig szabad volt?

Hogyan szoktassuk le a kutyát a kunyerálásról?

Nos, a legjobb, ha nem szoktatjuk rá a kunyerálásra, de ha már megtörtént a "baj" akkor nézzük, mit tehetünk! Étkezésünk előtt küldjük a helyére a kutyát, és ne is engedjük az asztal közelébe, amíg be nem fejeztük az evést. Eleinte próbálkozni fog, de majd megérti, hogy nem szabad. Ha a helyén marad, meg is jutalmazhatjuk, így gyorsabban fog tanulni. Fontos, hogy akkor se adjunk neki, ha csak úgy jártunkban-keltünkben kapunk be pár falatot. Még csak rá se nézzünk ilyenkor, ha pedig tolakodna, akkor küldjük el. Mindig legyünk következetesek, és erre családtagjainkat is kérjük meg. Hiszen ha csak egy valaki is ad suttyomban a kutyának, akkor kezdhetjük az egész tanítást előröl. Ami nekünk és kutyánknak is megterhelő. Megkönnyíti a tanítást, ha nem hagyunk ételt az asztalon. Így mi sem, és kutyánk sem fog kísértésbe esni, és csipegetni mások távollétében.

2. a tárgyak mozgatása tekintettel, avagy a tökélyre fejlesztett technikák, kunyerálásra

        
3 módszer ami segít leszoktatni a kutyádat a kunyerálásról

            Kunyeráló ebek, akik tökélyre fejlesztették a módszerüket. Forrás: kutyabarat.hu

Bocsika, de azt még megeszed?

Tárgyak szemmel mozgatására alkalmas tekintet, intim szféra szégyentelen módon történő átlépése, éhezők viadala nézés, haláltusa hiteles eljátszása – kutyáink képesek minden létező ősi módszert, varázslatot és szellemet megidézni, hogy hozzájussanak akár egyetlen finom falathoz is saját ételünkből. Nem tudjuk, miért ennyire, de kell nekik. Megmutatjuk, mennyire.

# Ha ennél közelebb lenne, benne lenne a kajában

3 módszer ami segít leszoktatni a kutyádat a kunyerálásról

# Mindegy, mi az. Akarjuk.

3 módszer ami segít leszoktatni a kutyádat a kunyerálásról

További vicces fotók a kunyerálásról.....

3. Ételkunyerálás ami lopássá fajulhat

            

3 módszer ami segít leszoktatni a kutyádat a kunyerálásról

            A kunyerálás lopássá fajulhat. Forrás: arcanum.hu

Az ételkunyerálás és -lopás ugyancsak nagyon rossz szokása lehet a kutyának. A kolduló kutya szinte csaknem mindig a helytelen nevelés "eredménye", a kunyerálás pedig gyakran lopássá fajulhat.

A neveletlen ebek hajlamosak arra, hogy orrukat az asztalhoz vagy egyenesen gazdájuk frissen tisztított, vasalt nadrágjához dugják, kipuhatolandó, milyen étel, milyen finom falatok várhatók onnét. Ha ilyenkor hiába figyelmeztetjük az ebet, csipetnyi sót vagy borsot szórjunk az orrára, s ez a barátságtalan gesztusunk eredményesebb lesz, mint mondjuk egy gyengéd ütés, amit a kutya hamarosan csupán pajkos játéknak fog fel.

Az étkezés alatt a kutya nem tartózkodhat az asztalnál, de még annak közelében sem! Tartsuk be ezt az aranyszabályt, mert ez is hozzátartozik ahhoz, hogy kellemes és engedelmes társat faragjunk kedvencünkből. Ha a család eszik, a kutyát küldjük a helyére. Amennyiben "csalódásában" nyüszíteni kezd, csillapítsuk le kedélyét egy erélyes "nem szabad" rászólással.

A konyhában végképp könnyen hozzászokhat a kutya a kolduláshoz vagy a lopáshoz, ezért semmi esetre se engedjük meg neki, hogy oda betegye a lábát. A konyha legyen a számára tiltott terület! Gondoljunk arra a közmondásra, hogy alkalom szüli a tolvajt!Ha tetszett iratkozz fel a cikkfigyelőre vagy mond el a saját véleményed a témáról

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : kutya, kutya viselkedés, kutyaetetés, kutyanevelés, kunyerálás

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.