3 időzitett bomba a kutyád egészsége ellen

Kategória: etetés | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Ahogy fény derül az internet segítségével egyre több olyan dologra, amit az embereknek nem szabadna tudniuk, egyre többet tudhatunk meg felelős kutyatartóként arról, hogy a kedvencünk elé tett étel milyen öösszetevőket tartalmaz.......valójában.

Nem rózsás a helyzet, mert rémisztő dolgok derülnek ki, főleg a tartósítás területén, de ha van gyártó akinek a kutya egészsége a cél, akkor eőrukkol a megoldással, ami kiebrudalja a mérgeket a tápból.

Három időzített bomba

Nagyon sok mindennel mérgezed a kutyádat a tudtodon kívül, de az igazán durva az, hogy van 3 olyan méreganyag, melyet még a mai napig használnak kutyatápokban, mert az EU által engedélyezett alapanyagok közé sorolják. 

Az első kettőt tartósítószerként a harmadikat egyfajta nedvesítőszerként tüntetik fel.
A legrosszabb, hogy bizonyos tápokon nem is tüntetik fel őket, hanem eldugják a tartósítószer vagy antioxidáns szó alá.

3 időzitett bomba a kutyád egészsége ellen

Az E324-es (Etokszikvin) adalékanyagot eredetileg gyomirtónak fejlesztették ki és kizárólag kutyatápokban találjuk meg, mint tartósítószer.
Gyomor-, bőr-, vagy lépdaganatot okoz, és vese-, valamint májkárosító hatású.

 Hasonló hatással bír a BHT és a BHA is. A propilén-glikol a fagyállók egyik alapanyaga. A táp szárazságát hivatott megőrizni, de vízelvonó hatása a szervezetben is folytatódik.
Bélelzáródás, vagy emésztőrendszeri daganat kialakulásához vezet hosszú távú fogyasztása.

-BHA/BHT, Ethoxyquin, Propilén-glikol: Rendkívül veszélyes anyagok, tartósítószerként és nedvesítő anyagként használják. Sajnos alig tüntetik fel, vagy elbújtatják megnevezésüket.

Propilén-glikol a fagyálló egyik alapanyaga, mindemellett a kutyatápok nedvességét redukálja, szárító hatása a kutya gyomrában is folytatódik, mely káros lehet kedvencünk számára.

Egy gyógynövény megoldotta a mérgek lecserélését.

3 időzitett bomba a kutyád egészsége ellen
 

A rozmaringból kivont antioxidáns hatóanyagokkal természetes tartósítószerhez jutunk

A rozmaringkivonatok több olyan összetevőt tartalmaznak, amelyek antioxidáns hatása bizonyított. Ezen összetevők alapvetően a fenolsavak, a flavonoidok és a diterpenoidok osztályaihoz tartoznak. Az antioxidáns vegyületek mellett a kivonatok triterpéneket, egyéb szerves oldószerrel kivonható anyagot is tartalmazhatnak. 

A növényi kivonatban jelen levő Karnozinsav hatékonyan gátolja a zsírok avasodását, a sütőzsírok poláros komponens képződését, és a különféle termékek oxigén hatására bekövetkező színváltozását

Jelenleg egyetlen olyan Szuperprémium kutyatápról tudjuk azt biztosan, hogy kizárólag rozmaring kivonattal tartósítják

 

Nem maradsz le semmi fontosról, ha megadod a címed:

Csak olyan cikkeket küldünk neked, amik érdekelni fognak. Max heti 1 alkalommal.

Ne maradj le a frissítésekről... iratkozz fel a CikkFigyelőre:
 

Vissza

Címkék : tartósítás, mérgek, kutyatáp, rozmaring, fagyálló, gyomirtó

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Finkey Gábor

Finkey Gábor a dogblog.hu és az ebcsemege.hu alapítója. Több évtizede vagyok a kutyák közelében. A dogblog oldalon kutyásoktól kutyásokank juttatok el híreket információkat, hogy ezek ne maradjanak észrevétlenek, mert hasznosak lehetnek a kutyabajok megoldására.

Kapcsolódó cikkeink:

Iratkozz fel és nem maradsz le semmiről. Szólunk, ha frissül a cikk vagy számodra érdekes témákról írtunk.